Saç Lazeri
Saç lazeri incelmiş saçları kalınlaştırmak, saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç gelişimine yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saç lazeri uygulaması sırasında hasta, rahat ve konforlu bir ortamdadır; bir yandan ikramlarını alırken, kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir ve keyifli bir şekilde uygulama yapılır.
Saç Lazeri Nasıl Uygulanır?
Cildin altına nüfuz eden lazer ışınları; aktif olmayan saç köklerini uyarıp kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak, yeni saç kökü gelişimine ve incelmiş saçların kalınlaşmasına fayda sağlar. Tedavi sayesinde mevcut saçlar güçlenir, yeni saçlar çıkar ve mevcut saçtan daha hacimli bir hale gelir. İlk aşama olarak; haftada 2 kez 20’şer dakika olmak üzere bir tedavi protokolü uygulanır. Bu tedavi sırasında minik minik iğneciklerle serum yedirilir. Hem lazer hem serumla birlikte saç güçlendirilerek ekimsiz bir tedavi yapılmış olur. Saç derisinde küçük kanallar açılır ve saç derisine büyüme faktörlü serum uygulanır. Saç derisine hareketli bir masaj ile yedirilen serumun ardından, hasta lazere alınır.
Kadınlarda saç lazeri tercih edilir mi?
Kadınlarda Saç Lazeri Tercih Edilir Mi?
Özellikle kadınlarda saç lazeri büyük ölçüde çözüm sağlar, ekim olayı genelde en sona bırakılır. Öncelikli amaç güçlenebilecek yapıyı harekete geçirmek, dökülmeyi durdurmak, saçı daha canlı, parlak ve kaliteli hale getirmektir. Kadınlarda saç dökülmesi yüzde 60-65 oranında genetiktir. Bunun dışında guatr hormonu, kadınlık hormonu, vitamin eksiklikleri, demir, çinko selenyum gibi element eksikliği kadınlarda saç dökülmesinde önemli bir orana sahiptir. Bu nedenle kişi geldiği zaman öncelikle araştırmaya alınır. Eksiklikler saptanır, eğer hormonel bir durumsa kadın hastalıkları uzmanıyla ortak çalışarak tedavi planlanır. Saç lazeri de bu doğrultuda uygulanır.
Kadınlarda saç tedavisinde kullanılan tedavilere göz atacak olursak; PRP, Growth Factor tedavisi ve geliştirdiği serum ve lazer tedavisini saymak mümkündür. Lazer tedavisinde 6 aylık bir süreçte saçların kalitesinde ve yoğunluğunda artış olduğu görülür.