KAŞ EKİMİ

Kadınlarda sıklıkla görülen kaş dökülmesi sorunu çoğunlukla kalıcı hal almaktadır. Çözümü için genellikle kalıcı makyaj vs. görülmektedir. Ancak bu sorunun en doğal çözümü kaş ekimi işlemi olacaktır.

Erkeklerde yalnızca saç dökülmesi sorunu görülür. Ancak kadınlar kaş ve kirpiklerde de Alopecia sorununa maruz kalmaktadır. Kaş Dökülmesi (Madarozis) her 100 kadından birini etkilemektedir. Kaş Dökülmesi problemine dikkat edilmesi önemlidir. Aksi taktirde geri dönüşü olmayan bir sürece girilmektedir.

KAŞ DÖKÜLMELERİNİN YAŞANMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

  • Kaş kayıplarına neden olan çeşitli sebeplerin varlığı söz konusudur. Bunların başında;
  • Kişinin yaptığı başlıca hatalar kaş alma, aldırma,
  • Kişinin yaşadığı sağlık problemleri

Tedavide kullanılan ilaçlarda geçici ve kalıcı kaş dökülmesi sebebidir. Bu noktada kaş ekimi bir çözüm olma niteliği taşır.

KAŞ DÖKÜLMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİR?

İlk olarak mutlaka bir Cildiye Uzmanı Dermatoloğa gidilmelidir. Kaş dökülmesinin altında yatan sebebin araştırılması gerekir. Çünkü dökülme genellikle kişinin hataları sonucu olabilir. Bunun beraberinde hastalıklar, kullanılan ilaçlar da dökülmeye neden olabilmektedir. Bundan dolayı mutlaka bir Cildiye Uzmanı Dermatoloğa muayene olmak gerekir.

Doktorunuzun önereceği tedaviyi en az 6 ay kesintisiz sürdürmelisiniz. Bu süreçte olumlu gelişme olmaması durumunda geriye tek çözüm kalmaktadır. Bu çözüm ise kaş ekimi yaptırmaktır. Ancak bu yöntem için acele etmemek gerekir. Öncesinde mutlaka ciddi bir araştırma yapmanız gerekliliği söz konusu olmaktadır. Aksi halde yeterince tecrübesi olmayan kişilere yaptırabilirsiniz. Bunun neticesinde ise çok can sıkıcı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Gerçekleştirilen kaş ekiminde FUE tekniğinden yararlanılmaktadır. Lokal anestezi yapılarak ortalama 3-4 saat arasındaki sürede tamamlanır. Kaş ekimi işlemi esnasında enseden alınan kökler kullanılmaktadır. Nakillerde köklere belirli bir yönden, belirli bir açıyla ekim yapılmalıdır. Saç köklerinde mevcut açı 45 derecedir. Fakat kaş ekiminde ciltten ortalama 10-15 derecelik açıyla kökler çıkarılır. Bundan dolayı kaş ekimi işlemi uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Uygulama için araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kaş ekimi için iki tekniğe başvurulmaktadır. Birinci ve en eski tekniklerden biri FUT olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu teknik saç ekimi işleminde sıkça kullanılmaktadır. Fakat sakal ve kaş ekimi işleminde kullanılan bir yöntem değildir. Bundan dolayı kaş ekimi yapacak kişinin FUE yöntemini bilmesi gerekmektedir. FUE tekniği ilk olarak 2003 yılında uygulanmaya başlamıştır. FUE gerek saç gerekse kaş ekiminde en başarılı çözümdür. Bu yöntem neticesinde en doğal sonucu almanız mümkün olmaktadır. FUE eğitimi veren herhangi bir kurum bulunmamaktadır. Bundan dolayı bu tekniği bilen uzman sayısı oldukça sınırlıdır.

Uygulanacak olan kaş ekimi tekniğinde; Ekilecek Kıllar Enseden Alınmaktadır. İşlemin saç, kaş sakal olması fark etmemektedir. Gerçekleştirilen tüm ekimlerde, kullanılacak kıllar insanın kendi vücudundan temin edilmektedir. Kaş ekimi uygulamasında insanın kendi kılları kullanılır. Bunun için ense kısmında 1 cm’lik bir alan tıraşlanarak kısaltılır. Belirlenen alandan nakli yapılacak kıl kökleri alınır. Kıl kökleri 0.6- 0.7 mm’den büyük olmayan uçlarla tek tek alınır. Çünkü ekim sırasında daha geniş uç kullanımı ekim izi bırakır. FUT tekniğinde ise tek tek alınmaz. Bunun yerine ameliyathane ortamında saç derisi kesildikten sonra kıllar ayrılmaktadır. Bundan dolayı FUT yöntemi önerilmez.

Ekim için alınan kıllar bekletilmeden ekilmelidir. Çünkü kıl kökleri de tüm hücreler gibi canlıdır. Bunun içinde oksijene ihtiyaç duyarlar. Kıl kökleri ihtiyacı olan oksijeni/ vitamini kırmızı kan hücreleriyle almaktadır. Nakil için alınan kıllar çok zaman kaybetmeden ekilmelidir. Aksi halde oksijensiz kalacakları için öleceklerdir. Bundan dolayı FUE yönteminde alım/ekim işlemi birkaç defada gerçekleştirilir. Yani miktarda az alır nakil edilir. Sonra yeniden alır ve tekrar nakil edilir.

Kaş ekiminin 25-30 derece açılarla yapılması gerekmektedir. Çünkü ekilen kaşların dik çıkmaması gerekliliği söz konusudur. Bu konuda tecrübesi bulunmayan uzmanların bu konuda karşılaştığı sorunlar olabilmektedir. Bu durumdaki doktorların en çok karşılaştığı problem dik çıkma sorunudur. Bu sorunun ortaya çıkmaması için 25-30 derece açılarla yapılması gerekmektedir.

KAŞ EKİMİ SONRASINDAKİ SÜREÇ

Kaş nakil işlemleri klinik ortamında yapılır. Uygulama uzman doktor gözetiminde gerçekleştirilir. Ekim bölgesinde bir hafta süresince iğne başı ebatında kabuklanmalar gözlemlenebilir. Fakat söz konusu kabuklar kısa bir süre sonrasında dökülür. Böylece hastanın günlük yaşamına engel bir durum teşkil etmez.

Kaş nakli yaptıran kişinin, iki hafta güneş ışığına çıkmaması gerekir. Deniz ve havuz gibi ortamlardan kaçınması önemlidir. Bunların yanında kaş ekimi yaptıran kişinin yoğun spor yapmaması önerilir.

Kaş nakli sonrasında kaşlar ortalama 3 ay sonra yeniden çıkar. 7-8 aylık süreç içerisinde ise son şeklin alır. Nakil sonrasında saç ekimindeki gibi 15 gün sonra dökülme olur. Bu dökülme 3 ay boyunca sürer. Bu sürenin sonunda ise ekilen kaşlarda herhangi bir dökülme görülmez.

Kaş naklinde, enseden alınan kıllar kısa süre içerisinde uzar. Hastalara 15 günlük arayla keserek düzeltmeleri önerilir. Bir senenin sonunda kaşlar nakil yerlerinden çıkarlar. Sonrasında ise uzama hızları yavaşlar. Böylelikle kesilerek düzeltme gereksinimi çok azalır.

Kaş ekimiyle mümkün olabilecek en doğal görünüme kavuşmanız mümkün olmaktadır. Ancak yeteri kadar tecrübesi olan yerlerden hizmet almanız önemlidir.

Bilgilendirme
Sosyal Ağlar

Sosyal ağlarımızı takip edin, güncel bilgi ve kampanyalardan haberdar olun.

Copyright 2022 to R-den Clinic . All rights reserved.

Copyright 2020 by R-Den Clinic. All rights reserved.